LIVE TEXT | Război în Ucraina. Ucraina a preluat controlul în mai multe localități din regiunea Harkov

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Ucraina a preluat controlul în mai multe localități din regiunea Harkov

Este a 197-a zi de la începutul războiului în Ucraina. Zelenski a declarat că are vești bune din regiunea Harkov acolo unde forțele armate ucrainene au reușit să recupereze mai multe așezări invadate de ruși.

Ucraina a preluat controlul în mai multe localități din regiunea Harkov. FOTO EPA-EFE

UPDATE 06:00 Ucraina a preluat controlul în mai multe localități din regiunea Harkov

Zelenski a anunțat, în timpul discursului de miercuri seară, că forțele ucrainene au preluat controlul în mai multe localități din Harkov. Nu a vrut să menționeze încă zonele în care a fost din nou arborat steagul ucrainean, dar le-a mulțumit celor care au dat dovadă de curaj și eroism pe câmpul de luptă.

Săptămâna aceasta avem veşti bune din regiunea Harkov. Probabil aţi văzut deja declaraţii despre activitatea apărătorilor ucraineni. Şi cred că fiecare cetăţean este mândru de luptătorii noştri. Este o mândrie binemeritată, un sentiment îndreptăţit. Nu este momentul acum să numim aşezările în care steagul ucrainean se întoarce. Dar este momentul să mulţumim Brigăzii 25 Aeropurtate, Brigăzii Mecanizate 92 şi Brigăzii Aeropurtate de Asalt 80 pentru curajul lor şi eroismul arătat în misiunile de luptă”, a spus Volodimir Zelenski.

UPDATE 04:00 Centrala de la Zaporojie a fost din nou afectată de bombardamente

Potrivti unui comunicat de presă al organismului de supraveghere nucleară a ONU, bombardamentele de marți au avariat o linie electrică de rezervă a centralei nucleare Zaporojie.

Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) a infromat că nu e fost niciun impact imediat în urma avarierii liniei electrice, aceasta fiind una din cele trei linii de rezervă a centralei care deja a fost deconectată de la rețea.

„Dintre cele trei linii de rezervă dintre centrala nucleară și centrala termică, una este acum avariată de bombardamente, în timp ce celelalte două sunt deconectate, i-a informat personalul operativ ucrainean de rang înalt pe experții AIEA prezenți la centrală încă de săptămâna trecută”, a transmis AIEA în comunicat, referindu-se la o centrală pe cărbune din apropiere, potrivit Digi24 .

UPDATE 02:00 Ucraina vrea să recucerească o mare parte din Herson până la finalul anului

Forțele armate ucrainene și-au propus un obiectiv ambițios până la finalul acestui an, dorind să recuncerească o mare parte a regiunii Herson, din sudul țării. Potrivit unor oficiali ucraineni, au existat unele succese până acum în demersul de a recuceri teritorii ocupate de forțele armate ruse. Astfel, planul de a cuceri cel puțin întreg teritoriul de la nord de râul Nipru devine mai plauzibil până la finalul anului.

UPDATE 00:00 Scholz i-a promis lui Zelenski că Germania va susține în continuare Ucraina

Cancelarul german Olaf Scholz i-a promis miercuri președintelui ucrainean Volodimir Zelenski că Germania va continua să ajute Ucraina. Cei doi au avut miercuri o conversație telefonică în care au discutat despre continuarea ajutorului concret al Germaniei. Scholz i-a transmis lui Zelenski că va continua să susțină Ucraian militar, politic, financiar și umanitar, potrivit unui purtător de cuvînt al guvernului german, Steffen Hebestreit.

Zelenski a numit noi șefi ai SBU în Herson și Cernihiv

Președintele Volodimir Zelenski a numit prin decret noi șefi ai Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) în regiunile Herson și Cernihiv, potrivit Libertatea . Evhen Netuzhylov a fost înlocuit de Oleksii Liakh în regiunea Cernihiv, în timp ce Serhii Krivoruchko a fost numit seful filialei din regiunea Herson, înlocuindu-l pe Artem Borisevich.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Judecați voi...

5 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...